column: De invloed van de media op jonge meiden

IMG_2264

Vandaag een iets ander artikel als normaal. Voor mijn opleiding kreeg ik de opdracht om een column te schrijven over de invloed van media op kinderen. En ik dacht: Dit kan ik mooi voor mijn site gebruiken! De beautyblogs en social media hebben namelijk grote invloed op jonge meisjes. Zij gaan door mede dankzij het internet sneller make-up dragen.

Klik snel verder om de column te lezen en vergeet niet om een reactie of feedback achter te laten:)

Make-up bij jonge meiden: je ziet het steeds meer. Meisjes van twaalf lijken eerder zestien door alle mascara, foundation en lippenstift die zij op hun gezicht smeren. Ik doe een opleiding om leerkracht in het basisonderwijs te worden en ook op mijn stageplekken in de bovenbouw zie ik het steeds meer. Meisjes in groep 6,7 of 8 die een lipgloss uit hun etui halen en uitgebreid hun lippen willen vol smeren tijdens een rekenles. Vroeger begon make-up dragen pas op de middelbare school. Nu is het normaal als je op de basisschool al make-up draagt. Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde leeftijd waarop meisjes make-up gaan dragen in de laatste tien jaar van veertien naar elf is gezakt.

Hoe komt het toch dat meisjes steeds jonger make-up gaan gebruiken?
In Nederland zijn er ontzettend veel beautyblogs en ze zijn ook ontzettend populair. Nederlands grootste beautyblog, Beautygloss.nl, heeft meer dan 650.000 kijkers per maand! En dat is maar één van de vele blogs. Veel van deze bezoekers zijn jonge meiden tussen de 10 en 14 jaar. Zij kijken op naar de beautybloggers. Make-up is op die leeftijd natuurlijk razend interessant.

Het is een verandering die we niet tegen kunnen gaan en ik merk dat make-up bij jonge meiden steeds meer getolereerd wordt. Ook de televisie en het internet hebben grote invloed. De jonge meisjes zien dagelijks vrouwen met veel make-up of advertenties van de grote beautymerken. De laatste jaren is ook de social media enorm toegenomen. Kinderen zitten al op jonge leeftijd op Facebook of Instagram. Voor hun accounts hebben ze profielfoto’s nodig: een”Selfie”. Je maakt dan een foto van jezelf en dat is de foto die al je vriendjes en vriendinnetjes(en de rest van de mensen die op internet zitten) te zien krijgen . De meisjes zijn zich op jonge leeftijd al bewust dat zo’n profielfoto enorm veel invloed kan hebben op je ”echte leven”. Voor deze foto’s dragen de meiden dan ook sneller make-up om ouder, mooier of beter te lijken.

Ik ben mij bewust dat ik een oppervlakkige indruk kan geven met mijn beautyblog. Toch wil ik bij deze even duidelijk maken dat make-up dragen niet nodig is. Vooral niet als je zo jong bent. Mooi zijn komt van binnen!

Ik wil dan ook het juiste voorbeeld geven en ga met de billen bloot. Of beter gezegd met mijn gezicht bloot.

IMG_2261

 

Ik hoop dat deze column je een beetje aan het denken heeft gezet. Voor de jonge meiden: geniet nog lekker van je jeugd. Je hebt nog genoeg jaren om je druk te maken over je uiterlijk. En voor iedereen, vooral de oudere meiden en vrouwen, schaam je niet om zonder make-up gezien te worden. Dit is hoe je bent en wees er trots op!

BRON proud2beme

BRON dailymail

BRON beautygloss

 

One thought on “column: De invloed van de media op jonge meiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>