DIY kingsday nail-art

IMG_1443

Morgen is het konigsdag. Oftewel Nederland kleurt weer oranje en de Nederlandse vlaggetjes komen weer te voorschijn. Daarom heb ik vandaag een zeer bijpassende nail-art voor jullie. Hij is lekker makkelijk, dus kijk snel verder!

IMG_1426

Je hebt drie kleuren nagellak nodig: rood, wit en blauw. Niet heel verrassend! Zorg er voor dat de kleurtjes wel goed dekken. Ook heb je een schaar nodig en plakband.

IMG_1429

Als eerste lak je al je nagels wit. Ik moest twee laagjes aan brengen om de witte kleur volledig dekkend te krijgen. Dit is vrijwel bij elke witte lak het geval. Zorg dus dat je hem dekkend aanbrengt. Laat het daarna heel goed drogen! Neem hiervoor de tijd. Hierna gaan we plakband over de nagels plakken en als de lak niet droog genoeg is, laat hij zo los als je de plakband er weer af trekt.

nailart

Als de nagels helemaal droog zijn, knip je een stukje plakband in strookjes. Het ligt er aan hoe lang je nagels zijn, maar ik kon één plakbandje in drie strookjes knippen. Op het laatste plaatje kun je zien waar je het plakbandje moet plakken. Je plakt hem in het midden van de nagel. Onder het plakbandje komt dan de witte streep van de vlag. Druk het plakbandje heel goed aan, zodat je zeker weet dat er geen nagellak onder kan komen.

majj

 

Nu gaan we de rode nagellak aanbrengen. Dit doe je alleen aan de bovenkant van je nagels. Balngrijk is om er voor te zorgen dat de bovenkant van je nagel helemaal rood is. J e mag daarom best over het plakbandje heen lakken. Kliederen mag! Zolang je maar niet verder lakt dat n het plakbandje en de onderkant van je nagels lakt, want daar moet de blauwe lak. De blauwe lak breng je gelijk aan ana de rode. j ehoeft niet te wachten tot de rode eerst droog is. Lak de onderkant van je nagels blauw. Ook hier geldt: Kliederen mag, ga  gerudt over het plakbandje lakken. Daar zie je straks toch niks meer van. Zoals je ziet heb ik dat ook lekker gedaan.

nailsss

Als de nagellak droog is het tijd voor de leukste stap: de plakbandjes eraf halen. Nu zie je wat je eindresultaat is. Door plakband te gebrruiken krijg je veel strakkere lijnen dan dat je het met een kwastje doet. Nadat je de plakbandjes eraf hebt gehaald, is het alleen nog een kwestie van de nagellak, die je naast je nagels hebt gemorst, er voorzichtig af  halen. Topcoat er overheen en je bent helemaal klaar voor KINGSDAY (en natuurlijk ook voor de nacht ervoor!).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>