Essence colour&go nagellak

IMG_1088Ik denk dat veel van jullie deze lakjes wel kennen. Ik denk ook dat veel van jullie deze lakjes in hun nagellakstash hebben zitten. Ik heb er zelf ook een hoop. Ze zijn lekker goedkoop en er zijn super veel leuke kleurtjes, maar is de kwaliteit wel goed? Vandaag test ik dan ook mijn Essence colour&go lakjes, maar dan wel alleen de lakjes die op dit moment nog te koop zijn. Zodat je ze daarna zelf ook lekker kan shoppen! Kijk snel verder voor swatches van de kleurtjes en om te lezen wat ik er van vind.

IMG_1085

Ik heb behoorlijk wat nagellakjes van de colour&go collectie. De potjes zijn prima vormgegeven. De verpakking matcht bij de kleur van de nagellak. hierdoor pak je nooit de verkeerde kleur. Het kwastje werkt super fijn. hij is mooi breed en een beetje schuin afgesneden, zodat je in elk hoekje kan kopen. Wat mij wel opvalt is dat de kwalitiet van de lakjes onderling erg kan verschillen. Hieronder kan je dat goed zien op de swatches.

nagel 1

(Zie bovenste plaatje)Van links naar rechts: 152 give me nude, baby! 102/sparkling water lily/104 sweet as candy/106 free hugs

152 give me nude, baby!(duim, wijs- en middelvinger) Helaas, in het flesje leek het een mooi creamy witte kleur. Hij is alleen heel transparant. Ik heb hier drie laagjes op en hij geeft totaal geen dekking. hij maakt je nagels wel iets lichter. Als je van een transparant effect houd, is dit misschienw wel wat voor jou. Ik zou hem persoonlijk niet nog eens kopen.

102 sparkling water lily (pink en ringvinger)Alweer een vrij transparante lak. Op de foto heb ik drie laagjes op. Je ziet wel duidelijk een soort metallic-achtige finish. Dit vind ik dan wel weer mooi. Het effect was nog mooier geweest als de nagellak beter had gedekt.

104 sweet as candy (pink en ringvinger)Ik trapte er weer in! Ik had gehoopt op een mooie babyroze kleur, maar ik kreeg gewoon een transparante lak. Er is niet veel te vertellen over deze kleur. hij is gewoon doorzichtig. Dit zijn weer drie laagjes, maar je ziet er niks van.

106 free hugs(duim, wijs- en middelvinger) Deze kleur lijkt er veel meer op! Een lekkere knalroze kleur. Hij glanst ook heel mooi. Ik word heel vrolijk van dit barbie-roze kleurtje. Hij dekt in twee laagjes.

nagel3

(Zie bovenste plaatje)Van links naar rechts: 149 hello marshmallow!/154 pink&proud/173 over the rainbow/147 miss universe

149 hello marshmallow!(duim, wijs- en middelvinger) Lila! Ik houd ontzettend van lila, vooral met dit zonnige weer. Er zitten echt minuscule glittertjes in die je bijna niet ziet. Als je, net als ik, ook van pastel houdt, zal dit kleurtje je zeker bevallen. Deze kleur dekt met drie laagjes.

154 pink&proud(pink en ringvinger) Wow! deze kleur is zo mooi. Hij dekt ook al met één laagje! De glitter, de matallicglans en de kleur zijn gewoon prachtig. Op de foto zie je goed hoe mooi deze kleur is. Dit is een van mijn favorieten.

173 over the rainbow(pink en ringvinger) Deze kleur heb ik net nieuw. Ik heb hem hier ook voor de eerste keer op. Het is een lavendelblauw-achtige kleur. In bepaald licht lijkt hij een beetje meer paars. De glitters zijn wel mooi, maar om de een of andere reden ben ik er niet weg van. Dit is natuurlijk persoonlijk. Ik denk dat zat meiden dit wel een mooie kleur vinden. De kwaliteit is in ieder geval prima. De kleur dekt met twee/drie laagjes

147 miss universe(duim, wijs- en middelvinger) Deze kleur vind ik ook niet super. De kleur is in het echt een stuk donkerder als in het potje. Hij heeft wel hele mooie blauwe glitters, maar die zie je echt alleen in het licht. Als het licht er niet op valt, dan lijkt de lak haast zwart en daar ben ik gewoon niet zo’n fan van. De kleur dekt met drie laagjes.

nagel2

(Zie bovenste plaatje)Van links naar rechts: 163 hey, nude!/156 me&my lover/105 party princess/146 that’s what i mint!

163 hey, nude!(pink en ringvinger) Essence bracht ook een aantal liquid sand lakjes uit. Dit is een nude-kleur met grove zilveren glitters Ik heb hier drie laagjes op, maar hij dekt niet goed. Ook vind ik de zilveren glitters iets te grof. Wel vind ik de kleur mooi en hij droogt echt super snel op.

156 me&my lover(duim, wijs- en middelvinger) Dit is ook een liquid sand. Het is een prachtige rode kleur met gouden en roze glittertjes. Deze droogt ook heel snel en heeft twee laagjes nodig om te dekken. Hij dekt, in tegenstelling tot ”hey, nude!”, echt heel goed. Dit vind ik dan ook echt een aanrader, prachtig!

105 party princess(pink, ringvinger en op mijn wijsvinger over het kleurtje free hugs) Deze lak moet, denk ik, meer gezien worden als glitter topcoat. Helaas hebben ze dit niet op de verpakking gezet, dus ik ging ervan uit dat het een roze lak was met glittertjes. Ik heb hem op mijn pink en ringvinger drie keer aangebracht. Het is echt een topcoat, want hij is totaal niet dekkend. Op mijn wijsvinger bracht ik hem aan over de roze kleur free hugs. Hij voegt nauwelijks iets toe. Hier heb ik er twee laagjes over aan gebracht en je ziet er bijna niks van. De glitters vallen niet op.

146 that’s what i mint!(duim en middelvinger) Deze kleur maakt het weer helemaal goed. Hij dekt in twee laagjes en ik vind de kleur echt prachtig. Het is een mintkleur, maar hij neigt iets meer naar het lichtblauw.

 

 

Conclusie: De kwaliteit van de lakjes verschilt onderling heel erg. De kleur van het potje geeft niet altijd de juiste kleur aan. Soms is een lakje bijna transparant en dit geven ze niet aan op de verpakking. Gelukkig maken de kleurtjes die wel goed dekken weer een hoop goed. Er zitten echt prachtige kleurtjes bij, vooral voor dat geld!

De colour&go lakjes van Essence zijn te koop voor €1,69 bij de Kruidvat en de Trekpleister

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>