DIY maskertje maken

IMG_0931

DIY: do it yourself! Deze week gaan we maskertjes maken. Dit doen we lekker goedkoop met allemaal ingrediënten die waarschijnlijk wel bij jou in het keukenkastje staan. Lees snel verder om te kijken hoe je je eigen masker maakt!

m

Om je eigen masker te kunnen maken, moet je eerst weten wat je er in gaat doen. Bedenk daarbij goed wat bij je huidtype past en wat je nodig hebt. Heb je een droge huid, dan moet je kijken naar de voedende ingrediënten. Heb je juist een onzuivere huid, kijk dan naar de reinigende ingrediënten. Hieronder staat een overzicht van allerlei ingrediënten die je vast wel in huis hebt:

Havermout: Havermout is hip! Heel veel mensen eten het als ontbijt. Het is ook hartstikke gezond. Het is niet alleen goed om te eten. Als je havermout op je huid smeert voedt het je huid, helpt het je poriën te reinigen en verwijdert het dode huidcellen. Bij havermout is het wel belangrijk dat je het mengt met kokend water zodat het een mooi papje wordt.

Honing: Honing doodt bacteriën. Heel goed voor onzuiverheden dus! Honing voedt je ook huid en heeft het vermogen je huid te verjongen.

Cacao: Cacao barst van de anti-oxidanten en bovendien herstelt het je huid. Cacao is dus ideaal als je wondjes of littekentjes hebt.

Yoghurt: Yoghurt is heel geschikt voor de vettere huid. Het maakt de huid zacht en soepel. Yoghurt ontvet de huid, brengt weer vocht in de huid en verwijdert dode huidcellen.

Olijfolie: Ook al is het een olie, olijfolie maakt de huid niet vet en verstopt de poriën niet. Olijfolie is zeer geschikt als je acne hebt. Het is vocht-vasthoudend en beschermend. Bovendien zit olijfolie bomvol vitamine en anti-oxidanten.

Kokosolie: Kokosolie werkt antibacterieel. Ideaal dus als je last hebt van onzuiverheden. Bovendien laat het een beschermend laagje achter.

Zo nu we weten wat alle ingrediënten doen, kunnen we kiezen welke ingrediënten we nemen. Je kan er één kiezen, maar je kunt ze ook combineren. Als je een gevoelige huid hebt, kan je eerst het ingrediënt even testen op je wang, om te zien of je huid er niet negatief op reageert.

IMG_0935

Zo maakte ik mijn masker. Ik heb een droge huid, maar wel wat onzuiverheden op mijn t-zone. Hiervoor is dit masker dan ook geschikt. Ik kon hem twee keer gebruiken. Deze ingrediënten gebruikte ik:

2 eetlepels havermout
4 eetlepels gekookt water
1/2 eetlepel kokosolie
1/2 eetlepel honing
1 eetlepel cacao

Ik mixte eerst het water en de havermout. Ik deed daarna meteen de kokosolie erbij. Die moet namelijk smelten in het kokende water. Vervolgens deed ik de honing en cacao erbij.

boe!

Natuurlijk moest ik even een foto maken van het eindresultaat. Charmant hé? De havermout maakte dit masker wel iets lastiger aan te brengen. Je zou het masker nog in de blender kunnen doen, zodat hij iets egaler wordt en geen stukjes meer bevat. Het masker werkte bij mij vooral goed bij mijn t-zone. Ik voelde hem een beetje tintelen en daarna leken mijn huid schoner en gladder. Ik heb vooral het idee dat mijn mee-eters rond mijn  neus iets minder zijn.

En nu kun je zelf aan de slag. Kies de ingrediënten die bij je huid passen. Mix het door elkaar en genieten maar!

 

 

2 thoughts on “DIY maskertje maken

 1. hee Jes,
  super leuke site is het!
  ik ben trots op je,
  je geeft super goeie tips,
  ik kom ook nog wel even helpen met het haar :)
  -xx- Simone ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>