Nivea vs Garnier: bodylotion voor onder douche

IMG_1186

Ken je dat? Dat plakkerige gevoel als je je aankleedt, nadat je bodylotion op hebt gesmeerd. Of gewoon dat je geen zin of tijd hebt om bodylotion te smeren. Er is nu een oplossing: bodylotion voor onder de douche. Ik heb twee bodylotions voor onder de douche getest. Eentje van Garnier en één van Nivea. Wil je weten welke het beste is, lees dan snel verder!

IMG_1191

Ik wilde het testen zo eerlijk mogelijk doen. Ik koos daarom van beide merken de variant voor de droge huid. Van beide merken is er ook eentje verkrijgbaar voor de normale huid. Ikzelf heb een hele droge huid, dus deze was meer geschikt voor mij.

Zo’n bodylotion leek mij ideaal. Ik vergeet vaak bodylotion te smeren of ik heb er gewoon geen zin in. Nu kan het lekker onder de warme douche. Je hoeft bovendien niet te wachten tot de bodylotion is ingetrokken en je je kan aankleden, want je spoelt hem gewoon af!

Laten we als eerste even kijken naar de substantie. Ik heb op mijn middelvinger nivea zitten en op mijn ringvinger de garnier-variant. Wat mij meteen opviel was dat die van garnier dikker is en meer een creme-structuur heeft. Die van nivea is wat dunner en heeft een lotion/gelstructuur. Na het afspoelen van mijn vingers merkte ik nog geen verschil. Snel onder de douche om het echt te testen. Ik smeerde de linkerkant van mijn lichaam helemaal in met nivea en de rechterkant met garnier.

IMG_1188

 

Ik bracht de bodylotions aan, liet het een minuutje intrekken en spoelde het vervolgens af. Ik merkte meteen het verschil tussen de twee bodylotions. Die van nivea liet een laagje achter. Niet een vettig of plakkerig laagje, maar het voelde meer als een beschermend laagje. Ik kon meteen mijn kleren aan, zonder dat ze aan mijn huid blijven plakken. Ook waren de droge trekkerige plekjes op de linkerkant, waar ik nivea had gebruikt, helemaal weg. Later die week heb ik die van nivea nogmaals gebruikt en liet hij weer dat fijne laagje achter. De bodylotion voedde mijn huid voor ongeveer anderhalve dag. Daarna merkte ik geen verschil meer met hoe mijn huid voor het gebruiken was. Ik bracht het toen gewoon weer opnieuw aan. op deze manier heeft deze bodylotion mijn gewone bodylotion helemaal vervangen. Het werkt zo veel sneller en handiger.

IMG_1187

De bodylotion van Garnier is een ander verhaal. De eertse keer dat ik hem aanbracht, samen met nivea dus, merkte ik echt niks. Toen ik me afdroogde, voelde ik totaal geen verschil met hoe mijn huid ervoor was. Een week later gaf ik het opnieuw een kans en bracht ik hem aan over mijn hele lijf. En alweer… geen verschil! Echt heel raar, missschien ligt het aan mijn huid. Ik vind het wel jammer. Ik ben altijd zo’n fan van garnier. Dit stelt me zwaar teleur. Ik merkte niet eens een klein verschil. Ik weet zeker dat ik hem goed heb aangebracht en ik heb hem iets langer in laten trekken dan op de verpakking stond. Daar kan het dus niet aan liggen. Jammer garnier!

 

Conclusie: De garnier bodylotion is echt flut. Ik zou deze zeker niet aanraden. De bodylotion van nivea vind ik daarintegen wel heel fijn. Hij laat een beschermend en voedend laagje achter en je blijft dat ongeveer anderhalve dag tot 2 dagen voelen. Hij vervangt mijn normale bodylotion, omdat het zo veel handiger en sneller is. Hij is minder geschikt voor je voet overigens. Je glibbert dan door de hele douche en hij is niet voedend genoeg voor deze droge huid onder je voetzool.

 

Beide bodylotions zijn te koop bij de drogist. 

De nivea bodylotion voor onder de douche is te koop voor €5,99

De garnier douche bodylotion is te koop voor €5,49

Dit is niet heel goedkoop, maar voor een gewone bodylotion ben je dit ook al snel kwijt. Bovendien zijn ze heel vaak in de aanbieding. Waardoor ze tot de helft goedkoper zijn. Dus houd dat in de gaten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>